Alvast voor het milieu is de inzet van elektrische scooters een goede oplossing! Deze kennen een minimale uitstoot en zijn ook nog eens goed voor de portemonnee. Zo kan er tot wel 100 km gereden worden op een lading, wat per keer slechts ca. 50 eurocent kost. Een scooter met benzinemotor kost enkel in brandstofverbruik reeds 4.5 tot 7 euro per 100 km! Bovendien rijdt u fluisterstil!

Wat is een elektrische scooter?

Een elektrische scooter wordt ook wel e-scooter genoemd. Zoals de naam eigenlijk al zegt wordt de elektrische scooter aangedreven door een elektrische motor, deze soort scooter is daardoor een alternatief voor de bekende benzinescooter.

De elektrische scooter is stiller dan de benzinescooter en stoot geen uitlaatgassen uit. We kunnen in principe onderscheid maken tussen de snorscooter, deze mag 25 km per uur rijden, en de bromscooter, deze mag 45 km per uur rijden.

Waarom een elektrische scooter?

Elektrische vervoersmiddelen worden wereldwijd steeds populairder, zo ook de elektrische scooter. En dat is best logisch, want elektrisch rijden geeft meerdere voordelen, zoals:

  • Het is beter voor het milieu dan een benzinescooter
  • Het is goedkoper in gebruik
  • Je betaalt minder belasting
  • Je rijdt geruisloos

Hoe een elektrische scooter opladen?

Waar je voor elektrische auto’s steeds meer oplaadpunten tegenkomt, zie je eigenlijk nooit een oplaadpunt voor elektrische scooters. Dit komt doordat elektrische scooters gewoon thuis aan het stopcontact kunnen worden opgeladen.