Wie de aankoop van een elektrische bromfiets overweegt, kan binnenkort voor een elektrische motorfiets een premie van 1.500 euro krijgen; voor een e-scooter is dat 750 euro. Het bedrag is beperkt tot maximum 25 procent van de aankoopprijs. Deze premie geldt vanaf 15 april 2018.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein breidt dus de zero emissiepremies uit naar scooters en motors. “E-scooters en e-motors zijn beter voor ons milieu dan hun tegenhangers op benzine. Ze kunnen ook de files verkorten, ze verbruiken minder en dringen motorlawaai terug.”

Premie nu ook voor e-scooters en e-motorfietsen

Voor de aankoop van een elektrische auto krijg je vandaag al een premie van de Vlaamse overheid. Binnenkort kan je er ook een krijgen voor een elektrische motorfiets en voor een elektrische bromfiets klasse B.

E-scooters en e-motors zijn veel beter voor ons milieu en voor onze gezondheid dan hun tegenhangers die op fossiele brandstof rijden. Bovendien kunnen ze auto’s van de weg halen, waardoor ze de files verkorten.

Door hun lichter gewicht en kleinere omvang verbruiken ze ook nog eens minder. Om nog te zwijgen over het terugdringen van het motorlawaai”.

Bron: hln.be